Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szőlő-szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg nagyszemű feketeszőlő
» 5 tojás
» csipet
» 10 +13 dkg porcukor
» 25 dkg lágy vaj
» 2 cs vaníliás cukor
» 1 citrom reszelt héja
» 25 dkg finomliszt
» 2 ek rum
» szóráshoz:
» fahéjas porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük. 13 dkg porcukrot lassan hozzákeverünk, és kemény habbá verjük az egészet.
A maradék 10 dkg porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjés hab egyharmadát a tojássárgás masszához keverjük, és lyukas közepű fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
A maradék kétharmadot, és a lisztet több részletben keverjük a masszába, mégpedig úgy, hogy egy kis massza tetejére szitálunk egy kis lisztet. A végén beleöntjük a rumot.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd szépen kirakjuk a szőlőszemekkel.
Előmelegített sütőbe dugjuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
Ha elkészült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és rácson hagyjuk kihűlni, hogy ne szalonnásodjon.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35x5 cm
költség: 850 Ft
költség egy főre: 213 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
0 komment 4 ember kedveli tigerx27
2012.04.08 15:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjéket csipet, tojások sárgáját, reszelt citromhéjat, tojássárgás masszához, maradék kétharmadot, lisztet több, végén beleöntjük, masszát sütőpapírral, tojásfehérjéket, szétválasztjuk, szőlőszemekkel, szalonnásodjon, összedolgozzuk, Előmelegített, hozzákeverjük, tojásfehérjés, hozzákeverünk, elkészítettem, sütőpapírral, tojássárgás, kétharmadot, egyharmadát, feketeszőlő, citromhéjat, részletben, alkalommal, fakanállal, finomliszt, beleöntjük, sütőpapírt, szitálunk, felverjük, nagyszemű, elkészült, nagyszemű feketeszőlő, tojás, csipet, porcukor, lágy, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, finomliszt, szóráshoz, fahéjas porcukor,
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes-pudingos kocka
0 komment 3 ember kedveli
Csokis kocka !
0 komment 8 ember kedveli
Csirkecomb sütőtökpürével
0 komment 1 ember kedveli
Keksztorta
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsök
1 komment 9 ember kedveli
Birsalma krémleves
0 komment 4 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
Kanalas habos-túros sütemény
1 komment 5 ember kedveli
Cukkini fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Krémes, pirított hagymás burgonyapüré
1 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos rakott burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Gombás harcsapaprikás
0 komment 1 ember kedveli
Tradicionális német szilvás lepény
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi zsiványpecsenye puliszkával
0 komment 1 ember kedveli
Töltött virsli
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.